Wat is Body Stress (spierspanning)

Stress speelt een grote rol in ons leven. Dat is ook nodig, want stress zorgt voor onze lichamelijke en geestelijke ontwikkeling, het houdt ons alert en actief. Maar een teveel aan stress en spanning vormen een overbelasting voor uw lichaam en dat uit het lichaam in diverse klachten.

Soorten stress

Body stress kun je op 3 verschillende manieren opbouwen, namelijk door:

De Body Stress Release techniek

Opgebouwde spierspanning wordt door het lichaam op een georganiseerde manier opgeslagen. Door middel van spiertesten, wordt deze spanning zichtbaar gemaakt. Deze test activeert een reflex van de spieren die via de voeten waargenomen kan worden. Eenmaal duidelijk waar de spanning aanwezig is, wordt met zachte impulsen het lichaam bewust gemaakt dat deze spanning losgelaten kan worden. Het zelf helend vermogen wordt hiermee geactiveerd. Als spanning in de spieren eenmaal losgelaten wordt, is de communicatie van de zenuwen en hersenen verbeterd. Het uiteindelijke resultaat van dit proces, is dat klachten verminderen en zelfs verdwijnen.

Het opbouwen van stress heeft vaak over een lange periode plaatsgevonden. Het loslaten van stress door het lichaam zal daarom ook langer duren. Dit is een proces. Het is niet te voorspellen hoe lang het lichaam hierover doet en daarom is BSR geen “quick fix”. Door het opvolgen van de adviezen van de practitioner zal het proces van loslaten worden ondersteund.

Zit u met een vraag?

Een Body Stress Release consult

Bij Body Stress Release worden er in het begin drie afspraken gepland die elkaar kort opvolgen. Door de eerste sessie treden er doorgaans veranderingen in het lichaam op, die om een nieuwe release vragen.
Tevens is genezing een proces dat in gang gezet moet worden en vervolgens gemonitord moet worden.
Vervolg behandelingen en de frequentie daarvan zijn per persoon verschillend.

De eerste afspraak zal starten met een intakegesprek, gevolgd door een Body Stress Release behandeling. Deze afspraak duurt ongeveer 45 – 60 minuten. De duur van de vervolgafspraken zijn ongeveer 30 tot 45 minuten.

Tijdens een BSR-consult houdt je je schoenen aan en blijf je volledig gekleed. Er wordt gebruik gemaakt van een unieke behandelbank. U hoeft hierdoor niet op een bank te klimmen.